Nieuwsbericht 20 maart 2006

EXTRA: KORTEBAAN DRAVERIJ

 

Dit is het tweede jaar dat de vrijwilligers van de Stichting Dwingeler Markt de organisatie van de jaarmarkten op de Brink in Dwingeloo ter hand nemen.

Na een jaartje proefdraaien werd de organisatie vorig jaar overgenomen van de gemeente Westerveld. Om de Dwingeler Markt voor Dwingeloo en omstreken te behouden, wil de stichting elke keer iets extra's toevoegen.

 

Zo staat voor de komende meimarkt (8 mei!) een kortebaan draverij op het programma. Als de aangevoerde paarden die dag zijn verhandeld, is de Brink vanaf 13.00 uur de startplaats van deze spectaculaire wedstrijden. De finish is op de Drift.

Voor deze gelegenheid komende mensen van kortebaan draverijvereniging De Sprinters met hun paarden naar Dwingeloo. Het is een afvalrace. Telkens nemen twee paarden het tegen elkaar op. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. Paard en pikeur die de laatste wedstrijd winnen, zijn kampioen. Maar er zijn ook verliezerrondes, zeg maar de B-finale. Het parcours is afgezet, maar niettemin kan het publiek de wedstrijden van heel dichtbij beleven.

Terug naar de nieuwspagina