Nieuwsbericht 10 mei 2006

KORTEBAANDRAVERIJ DAVEREND SUCCES

Maandag 8 mei 2006 gaat in Dwingeloo en omstreken als een bijzondere dag de boeken in. Voor het eerst in de zeer lange geschiedenis van de Dwingeler Markt ging de voorjaarseditie gepaard met een kortebaan draverij. Even na 13.00 uur gaf burgemeester Anne Meijer van Westerveld het officiële startschot voor deze spectaculaire paardenraces. De burgervader was zeer gecharmeerd van het initiatief van de organiserende Stichting Dwingeler Markt om iets extra's toe te voegen aan het concept van paardenmarkt, kermis en goederenmarkt: "Dit is heel erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar."

En een succes was het. Nadat de laatste paarden en pony's waren verkocht, werden de Brink en de Drift door de vrijwilligers omgetoverd tot een heuse renbaan. Onder een stralende zon gingen vervolgens twaalf combinaties van start. Zij aan zij stoven de paarden met de pikeurs op de sulky's over het speciaal aangelegde zandparcours. De snelheden liepen op tot 60 kilometer per uur. Een afvalrace, die uiteindelijk werd gewonnen door Peter Petersen uit Wilhelminaoord met zijn paard Ido Baldwin, een 15-jarige ruin die in zijn carrière meer dan 100.000 euro won. Het publiek genoot met volle teugen van het spektakelstuk.
Na afloop werden de prijzen uitgereikt in café Het Hof van Dwingeloo. Daar, maar zeker ook bij de overburen van café Onder de Eiken, werd nog lang nagepraat over de de markt en de paardenraces.

Het ligt in de bedoeling om in elk geval de komende jaren de meimarkt te combineren met de kortebaan draverij. Aan de extra activiteit voor de najaarseditie van de Dwingeler Markt op de tweede maandag in oktober wordt hard gewerkt. Sinds de stichting vorig jaar de organisatie van de beide jaarmarkten overnam van de gemeente Westerveld is duidelijk geworden dat het aanbod moet worden verbreed om het publiek een dagvullend programma te bieden.

Bekijk ook de foto's
 

Terug naar de nieuwspagina