Nieuwsbericht 10 mei 2006

NEDERLANDS KAMPIOEN FIGUURZAGEN MET KETTINGZAAG OP OKTOBER MARKT


De Brink in Dwingeloo vormt maandag 9 november weer het decor van de traditionele najaarseditie van de Dwingeler Markt. In de vroege ochtend worden er paarden en pony's verhandeld. Natuurlijk ontbreken de kermis en de grote warenmarkt niet. Speciale gast is deze keer Everardus Smit uit t Harde. Smit is een kunstenaar, maar niet zomaar een. Hij mag zich voor het tweede achtereenvolgende jaar Nederlands kampioen figuurzagen met de kettingzaag noemen.

Als de paarden en ponys van eigenaar zijn veranderd, zal Everardus Smit vanaf ongeveer 11.00 uur zijn kunsten vertonen op de grote Brink. Daar waar andere kunstenaars een fijngevoelig instrument als een penceel gebruiken, hanteert Smit knetterende Husqvarna kettingzagen. De sculpturen die hij maakt, zijn echter meesterlijk gedetailleerd. De man is een virtuoos, maar ook mensen, die de motorzaag alleen gebruiken voor het zagen van kachelhout, kunnen het nodige van hem opsteken.

Vanaf 7.00 uur worden de paarden en pony's aangevoerd. Het bestuur van de Stichting Dwingeler Markt hoopt dat veel kopers en verkopers toch nog even Dwingeloo aandoen. De kooplieden op de grote warenmarkt hebben vanaf 8.00 hun waren uitgestald. De kermis is er al het weekeinde voorafgaande aan de markt.

http://www.motorzaagdemos.com

Terug naar de nieuwspagina