Nieuwsbericht 14 oktober 2007

De Bill Sousa’s Happy Dixieland Band zorgt voor extra sfeer op Dwingeler Markt

 De Brink in Dwingeloo vormde maandag 8 oktober weer het sfeervolle decor van de najaarseditie van de Dwingeler Markt. Met een grote goederenmarkt, kermis en natuurlijk paarden en pony’s waren alle ingrediënten van deze historische jaarmarkt weer aanwezig. Nieuw was het optreden van Bill Sousa’s Happy Dixieland Band. Dit zeskoppige dweilorkest, dat lopend over de markt een eigen podium creëerde, zorgde voor veel sfeer en gezelligheid.

De toeloop van het publiek kwam deze keer een beetje traag op gang. Een buitje motregen, dat bij het opengaan van de markt Dwingeloo aandeed, was daar zeker debet aan. Dat was precies zo’n moment waarop mensen besluiten wel of niet naar de markt te gaan. Gelukkig duurde de regenval niet lang, zodat het grote publiek gewoon wat later naar het dorpscentrum kwam om te ‘markten’.

Wie Dwingeler Markt zegt, zegt paarden en pony’s. Hoewel de omvang van de paardenmarkt veel bescheidener is dan bijvoorbeeld van de Zuidlaarder Markt, horen de edele viervoeters thuis op de Brink in Dwingeloo. De aanvoer van paarden en pony’s is al jaren een grote zorg van organisatoren van paardenmarkten. Met de aanvoer van ruim 60 paarden en pony’s wist ‘Dwingeloo’, in tegenstelling tot veel andere markten, de ‘schade’ behoorlijk beperkt te houden. En de dieren die werden aangevoerd, veranderde vlot van eigenaar.

Speciale aandacht was er voor Gerda Meter uit het Groningse Noordbroek. Al 40 jaar staat deze verkoopster van hamburgers en andere lekkernijen in het voor- en najaar op de Dwingeler Markt. Reden genoeg voor het bestuur van de organiserende Stichting Dwingeler Markt haar eens in het zonnetje te zetten en een bloemetje aan te bieden. Bill Sousa en zijn mannen zorgden voor een muzikale aubade. Mevrouw Meter, die tegenwoordig haar snacks vanuit een verkoopwagen aan de man brengt, verhaalde over de beginjaren: “Toen had ik niet meer dat een campingbrander en een grote pan. Worsten in het hete water en verkopen maar.”

 Opgelet!!! In verband met Pinksteren wordt de Dwingeler Markt in 2008 niet op de tweede maar de derde dinsdag in mei gehouden: dinsdag 19 mei 2008!

Terug naar de nieuwspagina