Nieuwsbericht 21 april 2008

Brief aan de ondernemers van Dwingeloo

Beste Dwingeler ondernemer,
 
Vroeger was alles beter en mooier. Voor de nostalgisch ingestelden onder ons geldt dat zeker. En het moet gezegd worden: met een zekere weemoed kijken wij als bestuur van de Stichting Dwingeler Markt ook weleens terug op die goede oude tijd. Veel aanvoer van paarden en schapen, veel vertier, veel plezier en altijd wat te doen met Dwingeler Markt. Alles wordt minder, zeggen de pessimisten onder ons. Inderdaad is de aanvoer van vee de afgelopen decennia sterk teruggelopen en ook de bezoekersaantallen nemen af. Maar wat blijft is een is een mooie oude traditie in het voor- en najaar.
Toen de gemeente Westerveld enkele jaren geleden stopte met de organisatie van de jaarmarkten, hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en besloten de schouders onder de markt te zetten. Het zou eeuwig zonde zijn als zo'n mooie oude jaarmarkt van de Brink zou verdwijnen. Want: wat weg is, komt nooit weer terug.
Met allerlei activiteiten, die annex zijn met een paardenmarkt, proberen we de Dwingeler Markt nieuw leven in te blazen. Denk hierbij aan de kortebaandraverij en de menwedstrijden van vorig jaar. Het was een geweldig spektakel toen de aanspanningen op volle snelheid door het water van De Riete denderden. Voor de komende markt in mei is het programma zo goed als rond en plannen voor de komende jaren zijn in de maak.
Het publiek genoot met volle teugen van het programma van de afgelopen jaren. Wat wij graag zouden willen, is een nog grotere toestroom van publiek. En daarom ondernemer, nodigen wij u uit. Kom naar de Dwingeler Markt en neem uw personeel mee. Als u tussen 15.00 en 16.00 uur met uw mensen naar een van de onderstaande horecabedrijven komt voor een jaarmarktborrel, krijgt u van de uitbater gratis een schaal hapjes aangeboden. Gebruik een eeuwenoude jaarmarkt om bijvoorbeeld te netwerken in het heden, maak er een leuke middag van met uw medewerkers en ontmoet uw collega-ondernemers eens in een ongedwongen sfeer. Samen kunnen we de Dwingeler Markt levend houden. Het levert u wellicht meer op dan u denkt.
 
Met vriendelijke groet en tot ziens op maandag 19 mei! (in verband met Pinksteren wordt de voorjaarsmarkt eenmalig op de derde maandag in mei gehouden).
 
Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Dwingeler Markt.
 
P.S. Meld uw komst even minimaal een dag van tevoren telefonisch aan bij het horecabedrijf van uw keuze. Dan kan de ondernemer de hapjes alvast voor u klaarzetten!

Deelnemende horecabedrijven:

Grandcafé Hotel de Brink:   0521-591319
't Hof van Dwingeloo   0521-593094
Onder de Eiken   0521-593272 

Terug naar de nieuwspagina