Nieuwsbericht 12 mei 2008

TIEN AANSPANNINGEN  VAN START OP BRINK DWINGELOO
 
Aan de menwedstrijd, die maandag 19 mei op de Brink in Dwingeloo wordt gehouden, doen tien combinaties mee. Het zijn niet alleen leden van Menvereniging De Eemter in Diever, maar ook wedstrijdsnelle combinaties die op uitnodiging naar Dwingeloo komen.
 
Om het programma van de traditionele Dwingelermarkt te verbreden, ging het bestuur van de organiserende Stichting Dwingelermarkt vorig jaar een samenwerking aan met de menners van De Eemter in Diever. De demonstraties en de daaraan gekoppelde wedstrijd waren een groot succes. Zeer spectaculaire taferelen waren er toen mens en paard op snelheid door De Riete gingen, de oude met water gevulde brandput op de Brink. Ook dit jaar is De Riete weer als hindernis in het parcours opgenomen. Verder wordt het wedstrijdterrein uitgebreid hetgeen nog meer spektakel inhoudt.
 
De Dwingelermarkt wordt vanwege Pinksteren eenmalig op de derde maandag (in plaats van de tweede) in mei gehouden. De jaarmarkt bestaat uit een paardenmarkt, warenmarkt en kermis. Sinds de stichting Dwingelermarkt de organisatie heeft overgenomen van de gemeente Westerveld wordt er zowel in mei als in oktober een extra activiteit aan het programma toegevoegd. Om de sfeer van vroeger weer terug te krijgen zijn alle bedrijven in Dwingeloo uitgenodigd naar de markt te komen. Werkgevers worden met hun personeel door drie plaatselijke horecabedrijven onthaald met gratis hapjes.
 

Terug naar de nieuwspagina