Nieuwsbericht 2 mei 2009

Kortebaandraverij op herhaling tijdens Dwingeler Markt
 
Dwingeloo "Dit is heel erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar." Anne Meijer, die destijds in zijn rol als burgemeester van Westerveld op 8 mei 2006 het startschot gaf van de eerste kortebaandraverij in de geschiedenis van de Dwingeler Markt, had een vooruitziende blik. Maandag 11 mei zullen de paarden met daarachter de pikeurs op hun sulky weer over de Brink in Dwingeloo denderen.
 
Het zal voor de vrijwilligers van de Stichting Dwingeler Markt nog een hele klus worden om het succes van 2006 te overtreffen. Toen zat alles mee, vooral het weer. Op een zonovergoten Brink genoot het massaal toegestroomde publiek van spectaculaire paardenraces. Op de volle terrassen van de cafés aan de Drift zat het publiek op de eerste rang. De organisatie heeft de weersomstandigheden niet in de hand, maar zal er verder alles aan doen om er een mooie dag van te maken.
 
Aan de pikeurs en hun dravers zal het niet liggen. In meerdere manches van 1 tegen 1 wordt een afvalrace gehouden. Daarbij loopt de snelheid van de combinaties op tot 60 kilometer per uur. Wie de laatste wedstrijd wint, mag zich winnaar van de 'Grote Prijs van Dwingeloo' noemen.
 
De kortebaandraverij begint rond de klok van 13.00 uur. Voor deze afvalrace wordt een speciaal zandparcours aangelegd. Dit ter bescherming van de hoeven van de paarden. Het publiek wordt dringend gevraagd zich tijdens de wedstrijden niet op de baan te begeven.
 
Uiteraard is de kortebaandraverij slechts een onderdeel van de Dwingeler Markt. In de vroege ochtenduren is er de paardenmarkt op de Brink. Ook de grote warenmarkt en kermis ontbreken niet. De kermis is overigens ook de dagen voorafgaand aan de markt geopend voor het publiek.
 

Terug naar de nieuwspagina